top of page

VI SKANNER DINE IDEER 

 
Norsk 3D Service tilbyr en 3D-skanningstjeneste med et bredt spekter av bransjer inkludert, blant annet kulturhistorie, museum, forbrukerartikkeler, bil, luftfart og selv skanning av mennesker.

Med 3D-skanning har vi en rekke bruksområder, enten det er et triangulert mech (STL fil) for 3D utskrift, eller fullstendig reverse engineering som kan eksporteres til CAD systemer som Solidworks, Siemens Nx, Creo PTC og Autodesk Inventor. Med solid erfaring innen 3D-skanning, betyr at vårt teamet på Norsk 3D Service kan møte utfordringen ved de fleste 3D-skannejobber.

Her er stegene i prosessen til ferdig resultat

Pungtsky.PNG

Point Cloud

Det raskeste og enklest formate vi kan ta ut av skannieren er en pungtsky. Dette passer for kunder som har egne programmvare for videre behandling av datasettene. Avhengig av vilken skanner vi bruker inneholder en pungsky milioner av pungter som danner en 3d geometri.

Typise filer er: .asc .txt .xyz

Mech.jpg

Polygonal Mesh

Et polygon mech er et 3D objek som er satt sammen av triangler basert på pungtskyen. Dette kaller vi en STL fil, som vi tar videre til en 3D utskrit eller CNC maskin for videre fremstilling.

Rapid Surface.PNG

Rapid Surface Model

Det er noen gannger nødvendig og lage en 3D modell som kan redigeres raskt og enkelt. Et lag med "Nurbs surface" kan legges rundt modellen, slik at vi kan eksportere til IGES eller STEP som kan videre behandles i et parametrisk 3Dprogram

 

 

Parametric Solid.PNG

Parametric Solid Model

Det er også mulig å bruke den skannede data til ågjenskape en parametrisk modell idit deres CAD systen

Designet kan analyseres og justeres fra en ikke så perfekt design til et perfekt design.

Denne praksien er god til å bruke til å lage en komponet der man ikke har en 3D modell, eller der det mangler 2D tekninger.

Denne modellen kan integeres i de aller fleste CAD systemer som Solidworks, Catia, NX, Creo, Autodesk Inventor og mange fler.

EKSEPLER

Kotakt oss gjerne for en hyggelig prat, så vi kan finne en løsning for deg og dine behov

bottom of page